LOCUS

 

DIALOGUE

Client: Locus Dialogue

Montreal, QC. Canada

 2002

 2 787 m2 / 30 000 ft2

Creating a space for technological research of voice recognition and vocalization applications required the integration of electronic, physical, and human components in a functional and efficient space.

 

To respond to very precise programming requirements, the project was carried out with a proactive planning approach based on qualitative (focus group) and quantitative (interviews, equipment records, observations) analysis in order to comply with the specific recommendations of its users.

OFFICE DESIGN AND LAYOUT

 

 

The resulting architectural solutions recommended dividing the office space with buffer passages bordered by administrative offices thus solving the acoustic problem while preserving the visual openness of the space.

 

The flexible design and improved ergonomics of the work stations, the controlled lighting in the IT areas, and the inflow of fresh air are all elements that enhanced the project, which surpassed the expectations of the client.