ASTICOU

Client: TPSGC

Hull, QC. Canada

 1993

 30 660 m2 / 330 000 ft2

The complexity of the Asticou Centre project lied in securing the approval of a complete redesign of the program provided by the Public Works after an analysis of the conditions and the needs of the site was carried out. The originally planned program did not respect the structural framework of the pavilions, the conservation of the heavy timber framing (which was to be recovered by a suspended ceiling, at an astronomical cost) or the needs of the users and did not carry out any equipment inventory.

VOCATIONAL TRAINING CENTRE FOR PUBLIC SERVICE CANADA

 

 

The restructuration work in parallel with the interior design of the 330,000-square-foot project called for the implementation of original zoning solutions on both the architectural and the climatic levels. In particular, a new type of interior signage was implemented to direct the user with a recognition code using colour and patterns.