TELEFILM CANADA

Client: Telefilm Canada

Montreal, QC. Canada

 1999

2 322 m2 / 25 000 ft2

2000 : SIDIM INTERIOR DESIGN CONTEST

Laureate

 

 

Awarded through a design competition, the office layout planning for the Telefilm Canada proposed a new image for the company in addition to offering design solutions that would significantly reduce the work space by 30 %.

 

Office design is essential for creating a working environment that is both functional and in symbiosis with the professional philosophy of the agency. This project incorporated optimal spatial reorganization, distribution of natural lighting, dynamic geometry formed by dividing walls of varying heights, and the addition of showers.

OFFICE DESIGN AND LAYOUT

 

 

Sustainable building materials were used throughout the project, colours were chosen in coordination with the volumes, and abundant natural lighting was integrated in order to promote employee well-being.  

 

This project received an award in the competition Sélection intérieurs organized by the magazine Intérieurs in collaboration with the Society of Interior Designers of Quebec (SDIQ) in 2000.